Tăiere cu laser

Tăierea cu laser este procedeul cel mai bun pentru tăierea tablei. Tăieturile efectuate rapid, precise și curate, precum și posibilitățile diverse de aplicare fac din tăierea cu laser un proces de tăiere foarte eficient.

Informații privind tăierea cu laser a tablei

Tăierea cu laser, numită și tăierea cu fascicul laser, este un proces termic de tăiere a materialelor din tablă. Noi prelucrăm tabla cu un laser. În funcție de material, folosim următoarele gaze de tăiere pentru tăierea cu laser:

  • oxigen, în cazul tablelor de oțel
  • azot în cazul tablelor de oțel inoxidabil, aluminiu și tablei subțiri de oțel (selectabil)

Atunci când alegeți materialul, trebuie remarcat faptul că, uneori, sunt necesare etape suplimentare de prelucrare pentru a obține un rezultat optim. Puteți corecta, la cerere, bavurile pieselor care apar la prelucrarea cu laser. Pentru materialele cu o peliculă de protecție, vă rugăm să aveți în vedere că, datorită căldurii, se pot produce reziduuri adezive dificil de îndepărtat de-a lungul contururilor de tăiere și că pelicula este dificil de îndepărtat în aceste zone.

Colorare datorită procesului termic

În funcție de materialul și de conturul piesei, în cazul tăierii cu laser poate apărea colorarea materialului. Aceasta se întâmplă în special în cazul formelor geometrice mici / contururilor și pieselor înguste, deoarece în aceste cazuri căldura nu poate fi disipată. Această colorare poate fi eliminată numai prin lustruire. Dorim să menționăm faptul că aceste așa-numitele colorări datorită procesului termic nu pot constitui un motiv de reclamație.

Stropi de metal cauzați de laser

În funcție de materialul și de grosimea tablei, în cazul tăierii cu laser pot apărea stropi de metal pe suprafață. Cauza pentru aceasta poate fi:

  • procedeul (penetrarea cu laser),
  • piesa de prelucrat (geometria piesei sau conturul piesei)
  • fabricarea (poziționarea componentelor și poziția pe lamele)

și sunt dificil de influențat în prealabil.

Stropii de metal cauzați de laser nu pot constitui, de regulă, un motiv de reclamație, dar pot fi îndepărtați prin debavurare. De aceea, vă recomandăm să selectați în solicitarea dvs. opțiunea „Debavurare” ca o etapă suplimentară de fabricație în cazul componentelor cu o suprafață sensibilă sau în cazul pieselor care nu trebuie să aibă stropi de metal topit.

Formarea de bavuri

În funcție de materialul și de grosimea tablei, în cazul tăierii cu laser pot apărea bavuri la marginile tăieturii. Bavurile pot fi îndepărtate la noi prin debavurare sau prin procedeul Trowal. Vă recomandăm să selectați în solicitarea dvs. opțiunea „Debavurare”, după cum urmează, pentru

  • aluminiu: începând de la 1 mm
  • oțel inoxidabil: începând de la 1,5 mm
  • oțel: începând de la 3 mm

Pentru mai multe informații, citiți capitolul Debavurarea.

Rugozitatea tăieturii cu laser

În funcție de materialul și de grosimea tablei, în cazul tăierii cu laser pot apărea șanțuri pe conturul tăieturii. Această așa-numită rugozitate a suprafeței tăieturii nu poate fi îndepărtată prin debavurare. Menționăm faptul că acesta nu este un motiv de reclamație.

Utilizarea aplicației noastre cu Internet Explorer nu este deplin acceptată

Vă rugăm să utilizați un browser actual.